Marlene Hoppe

Yogalærer og Livsstilsguide –
Inden for Sundhed, Vitalitet og Livsglæde

Marlene Hoppe – Hvem er jeg?

Jeg er 45 år, og bor i Nyborg sammen med min mand og vores to drenge på 19 og 15 år. Jeg hedder Marlene Hoppe, og jeg vil gerne dele min historie med dig, så du kan lære mig lidt bedre at kende, inden du beslutter dig for, om det er mig der skal være din Yogalærer og Livsstilsguide.

Selvstændig Yogalærer

Jeg er selvstændig yogalærer og livsstilsguide og underviser primært i Yoga og Meditation samt Ayurvedisk Kost og Livsstil. Jeg nyder livet og elsker min frihed til at udleve min passion, og samtidig have nærvær og tid til mine børn, min familie, mine relationer, mine fritidsinteresser og ikke mindst tid og nærvær til mig selv.

Min passion

Min passion er, at skabe et rum for dig, hvor du kan blive løftet og føle dig tryg og taget alvorligt. Jeg nyder at dele min viden, erfaring og inspirere og guide dig til mere Sundhed, Vitalitet og Livsglæde.

Min Mission

Jeg er en meget positiv, omsorgsfuld og rolig kvinde, og jeg har en mission om at forbedre den verden, vi lever i, og hjælpe og støtte mine medmennesker til et bedre helbred og sundere liv – fysisk, mentalt, følelsesmæssigt og spirituelt.

Min egenpraksis og erfaring med Yoga

Jeg har selv dyrket yoga – primært Hatha og Yin yoga siden 2010, hvor jeg både har deltaget på diverse yogahold i forskellige fitnesscentre, haft en privat yogalærer til at komme hver søndag morgen og guide mig i ca. 1 år, udbudt små Yogahold med anden underviser i mit hjem samt deltaget på diverse yoga retreats og yoga festivaler. Derudover er jeg Certificeret Yogalærer (april 2018) fra Studio Flow – The Essence of Yoga ved Ulla Kaur i Svendborg. 

Jeg har en daglig egenpraksis – hvor jeg praktiserer den livsstil som jeg underviser i, som indeholder langt mere end den fysiske yogapraksis og sund kost.
Derudover har jeg undervist mine klienter igennem de sidste mange år, som et supplement til tidligere terapiforløb inden for selvudvikling og vægttabsforløb.

Min Livshistorie

Kost, motion og livsstil

Jeg har altid interesseret mig for kost, motion og livsstil. Der er nok ikke den bog, jeg ikke har læst om disse emner, slankekure, nye livsstilsdiæter og selvudviklingskurser jeg ikke har afprøvet, og motionsformer både de “hard core” og de blide, jeg lige skulle prøve af for at opretholde et sundt helbred og en slank krop .

Sygdomsforløb

Som 23 årig fik jeg konstateret diabetes type 1, og det betød en lang periode i mit liv med kost og livsstilsændringer. Efter denne diagnose fulgte en masse andre symptomer som depression, panikangst, fibromyalgi, kronisk træthed, fødevare intolerance, frossen skulder og stofskifte ubalancer. Alt sammen symptomer på forskellige følelsesmæssige traumer, som jeg ikke vidste noget om dengang, men som jeg i dag er dybt taknemmelig over at være bevidst om.

Livsstilsændringer

I foråret 2009 gik jeg for alvor i gang med at finde mig selv og gøre noget aktivt for at skabe de livsstilsændringer, der var vigtige for mig, for at få det bedre.

Jeg gik i gang med at se på kosten og fik lavet de ændringer, der skulle til den gang, begyndte at nærstuderer alt omkring kosttilskud. Jeg lavede mit eget kosttilskudsprogram tilpasset efter mine diagnoser. Jeg begyndte på forskellige blide motionsformer som fx. yoga, gåture i naturen og meditation, der passede så fint til mig. Sidst og som en absolut meget vigtigt del af min proces, begyndte jeg at arbejde med mine tanker og overbevisninger bl.a. ved hjælp af bogen “Helbred dit liv” af Louise L Hay.

Her startede min rejse til et langt bedre liv og en spændende og lærerig og til tider hård udviklingsproces både fysisk, mentalt, følelsesmæssig og spirituelt.

Livets udfordinger

Livet er en lang rejse med op og nedture. Min bevidsthed udvides hele livet. Jeg lærer af alle mine relationer, mine symptomer i krop og sjæl og især af min måde at tolke og bearbejde alle livets gaver. Jeg ved, at det ikke er alle de udfordringer jeg møder i livet, der påvirker mit liv mest – men det er måden, jeg tænker, føler og handler på i de forskellige situationer – der afgør om jeg løfter mig selv eller ej <3.
Yoga og meditation har helt klart været med til at udvide min bevidsthed på mange af livets områder, og gjort mig til den jeg er i dag.

Marlene Hoppe
Yogalærer og Livsstilsguide –
Inden for Sundhed, Vitalitet og Livsglæde

MetaSundhed

I 2011 stiftede jeg bekendtskab med Lars Mygind og Metamedicin/Metasundhed, og jeg kunne straks mærke, at dette syn på sygdom “vendt på hovedet” samlede trådene for mig i en helhed. Derfor var det naturligt for mig at tage denne uddannelse til Metasundhedsterapeut.

Min krop taler til mig

På uddannelsen har jeg lært så meget om hvilke traumer, der ligger bag mine symptomer. Alene denne bevidsthed gør, at jeg i dag føler mig rolig, let og fredfyldt og rustet til at komme helt til bunds i mine traumer og helbrede min krop, når der dukker symptomer op. Og det gør der hele livet.

Yoga og Meditation

Forskellen ligger i, om jeg lytter og tager nogle bevidste valg der løfter mig, eller om jeg ignorerer min krop og kommer mere og mere i ubalance.
Nogle gange skal der andre øjne på mig for at rette op og komme i balance – hvis jeg har stirret mig blind på noget, der i virkeligheden er uhensigtmæssigt for mig.
Vi lærer hele livet hvis vi lytter – og det kræver, at vi er stille og arbejder med vores bevidsthed. Her er yoga og meditation en af livets største gaver i min verden ihvertfald <3

Tænk hvis det lykkedes at helbrede Diabetes?

Jeg har stadig diabetes – men jeg tager ikke ret meget medicin, og jeg har stadigvæk smerter forskellige steder i kroppen, men det hele føles langt mildere, når jeg tager mig kærligt af mig selv og lytter indad – og flere af mine symptomer er helt forsvundet.

Mit mål i livet er, at være med til at knække koden til hvorfor vi bliver syge – og inspirere mine medmennesker til at stoppe op og se indad gennem bl.a yoga og meditation og sund livsstil – og dermed helbrede de mange lidelser – som vokser i takt med den stressede levemåde de fleste lever på i dag – samt den næringsfattige kost de fleste indtager sammen med en masse symptombehandlende medicin – som i virkeligheden gør de fleste mere syge.

Min selvudviklingsrejse

Jeg startede på min selvudviklingsrejse hos Energi og Power Coach og Terapeuterne hos Life Academy ved Charlotte og Christina i Århus primo 2013. Denne indre rejse har givet mig en endnu større bevidsthed om mig selv, og om hvordan jeg kan inspirere og hjælpe andre til at blomstre og få et bedre liv på alle planer.

Vendepunkt i mit liv

1. januar 2013 besluttede jeg mig for, at dette år skulle blive det bedste år i mit liv og dermed et personligt vendepunkt – og i skrivende stund kan jeg kun være dybt taknemmelig for, at dette har manifesteret sig for mig på alle områder i mit liv.

Jeg er kun et menneske – så jeg oplever selvfølgelig op og nedture som alle andre mennesker. Jeg takler bare mine udfordringer fra et helt andet bevidst niveau, end jeg gjorde inden jeg åbnede mit sind for andre muligheder, end dem jeg kendte til før dette.

I min rygsæk ligger der en masse livserfaring, viden og redskaber omkring livsstilsændringer, selvudvikling, sundhed og sygdom, som jeg med glæde vil dele med dig og berige dit liv med, så du også kan få det liv, du drømmer om og det liv du har fortjent <3.

Vil du også løfte dig selv og skabe et personligt vendepunkt i dit liv?

SÅ SKRIV TIL MIG PÅ OPTIMALLIVSSTILHOTMAIL.DK ELLER RING TIL MIG PÅ 61 33 42 20 OG BOOK EN TID NU!

Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Jeg er uddannet Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring, hvor jeg har specialiseret mig i emnerne kosttilskud, overvægt, diabetes type 1 og type 2,  graviditet, fysisk aktivitet og alment velbefindende.

MetaSundhedsterapeut

Derudover er jeg uddannet MetaSundhedsterapeut (META-Health Practitioner) ved Lars Mygind. En uddannelse, som giver mig et endnu større indblik i det hele menneske, og vigtigheden i at finde årsagen til dine ubalancer og sygdomme og ikke bare behandle symptomerne.

Selvudviklingsforløb

Hos Energi og Power Coach og Terapeuterne Life Academy powered by CC i Århus, har jeg været på en dyb indre rejse. Et selvudviklingsforløb der har givet mig de bedste forudsætninger til, at hjælpe mig selv og inspirerer andre til et bedre liv.

Essensen af Yoga – Yogalæreruddannelse
I marts 2017 startede jeg på en Yogalæreuddannelse ved Ulla Kaur Steen.

En helt ny og spændende verden har åbnet sig for mig på denne uddannelse – som i lige så høj grad er en personlig udviklingsrejse til en endnu større bevidsthed ind i mig selv. Den bedste uddannelsesgave jeg til dags dato, har givet mig selv <3. Denne uddannelse er som at gå gennem en transformationsport, som min yngste søn ville ha sagt det :-). Jeg er dybest set den samme person, men alt omkring mig føltes og opleves ganske anderledes – netop fordi min bevidsthed har fået endnu et løft.

CV – Marlene Hoppe

Du kan læse mere om mig på mit CV

Faglig og spirituel opdatering

Der foregår meget forskning på sundheds og livsstilsområdet. Jeg holder mig fagligt opdateret gennem litteratur, div. nyhedsbreve, kongresser, messer og relevante kurser, retreats, uddannelser og webinarer.
Ofte finder jeg faktisk ud af, at det i virkeligheden er alt det gamle som har fungeret i mange år, der gør en forskel for dig og mig. Så forkast aldrig den videnskab som eksisteret i tusinde år. Alt den nye information og litteratur om sundhed – handler mange gange om at præstere, og det er bare roden til endnu mere stress og nederlag over ikke at kunne holde til det.

Min livsstil og mine fritidsinteresser

WM i LYON

WM i LYON

Jeg nyder samværet med min familie og mit sociale netværk, burger en del tid på yoga, meditation, gåture i naturen og sund madlavning, og nyder at udforske min kreativitet ved bl. a. at male.

Jeg deltager på div. kurser og læser en del litteratur om yoga, spiritualitet, kost og sundhed og personlig udvikling på alle planer, og prioriterer velvære og skønne oplevelser for krop og sjæl.

Derudover har jeg været aktiv udøver inden for Kettlebell Sport og Fitness (stoppede på toppen i nov. 2016, da jeg lyttede til min krop – som tydeligt fortalte mig, at dette var for hårdt for mig) Nu laver jeg kun let træning, leg og meditativ træning med Kettlebell – kombineret med min store passion yoga og meditation – som siden nov. 2016 har været min daglige praksis for krop og sjæl – sammen med lange gåture i naturen både alene, men ofte sammen med min familie <3 

Jeg har deltaget i en del konkurrencer inden for Kettlebell Sport og jeg har bl. a vundet SØLV til VM og GULD i French Open i Lyon i Juni 2014 samt en flot GULD og SØLV medalje til VM i Torino nov. 2016. Det har, trods de mange smerter lært mig og vist mig, at jeg både mestrer disciplin og viljestyrke. Samtidig fortæller det mig også, at jeg ikke har lyttet opmærksomt nok til min krops signaler.
Jeg inspireres af dette citat – det giver egentlig bare så meget mening for mig.

“Disciplin og viljestyrke er kun nødvendig, når du egentlig ikke gider eller orker det du skal”

SKRIV TIL MIG PÅ OPTIMALLIVSSTILHOTMAIL.DK ELLER RING TIL MIG PÅ 61 33 42 20 OG BOOK EN TID NU!